13 juni 2007

Moderathat

När vi var i Barcelona lekte vi hatleken när vi åt middag. Den gick ut på att var och en fick nämna en person de hatade och motivera varför. Vi orkade inte gå in på politiker, eftersom det är lite förutsägbart. Personer som Laleh, Sofia Talvik, Sanna Bråding och Adam Alsing dök upp som hatobjekt.

Men personerna ovan är ju knappast värda att hata, även om de är störiga. All hatenergi bör jui läggas på politiker. Sedan förra hösten blir jag på dåligt humör ungefär varannan dag på grund av alla moderater. Det kan ju låta barnsligt, men jag hatar dem verkligen.

Mitt största hatobjekt är Stockholms bostadsborgarråd Kristina Alvendal. Hennes uttalande om att de låga priserna vid utförsäljningen av hyresrätter är "plåster på såren" för de stackars hyresgästerna som inte fick köpa loss sina lägenheter under förra mandatperioden är fruktansvärt provocerande. Jävla människa, kolla på Hemnet så får du vad en lägenhet kostar idag. Jag fattar inte hur man kan tycka att det är rimligt att vissa ska få tjäna en halv miljon eller mer "som plåster på såren".

Det är synd att det är helt ute att vara politiskt engagerad, för det skulle sannerligen behövas någon motståndsrörelse mot de här mongomoderaterna med snedvriden tycka-synd-om-mentalitet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har nog Filippa Reinfelt högt på min lista, inte bara för att hon är mongomoderat utan för att hon är överallt! Och alltid så jävla käck och piffig"