17 juli 2007

Sommarprat

Jag anser att Sommar är tämligen överskattat. De flesta som får göra ett sommarprogram saknar förmågan att berätta en historia så att någon annan än de närmast sörjande ska tycka att det är spännande. De flesta berättar bara om sin egen förträfflighet och visar upp en imponerande brist på självdistans. Okej att Mark Levengood gör ett bra sommarprogram, om bl.a. penispasta som är ett intressant ämne, men det är liksom hans jobb att vara mysig och rolig. Det tråkigaste sommarprogrammet jag ahr hört i år är JK:s program. Han pratade om hur dumma alla journalister och forskare var som hade klagat på honom på DN debatt. Det var ju tur för honom att Public service ger honom 90 minuter där han kan få upprättelse och förklara att "det finns en massa dumma människor som ljuger".

Ett annat bisarrt sommarprogram var Mikael Nyqvists program som jag egentligen inte lyssnade på utan bara hörde Mikaels obehagliga väsande röst från mammas radio. Han avslöjade att han var adopterad, och att hans pappa kommer från Italien. Nu lär det säljas ännu fler biljetter till Ladies night, nu när det visar sig att Mikael både har sydländskt påbrå och en trasslig barndom.

Men, det mest märkliga med sommarprogrammen är pratarnas totala ointresse för musik. Jag gissar att de bara lyssnar lite på Vinyl eller Rix FM i bilen mellan olika föreläsningar. Jag har inte bestämt mig för vem av sommarpratarna som har spelat den tråkigaste musiken. Jag tänkte vänta tills sommaren är slut och ge alla pratare en chans. Nedan följer några personer som fått den eftertraktade möjligheten att spela vilka låtar de vill i radio, och ändå lyckats välja låtar som antingen är sjukt dåliga, fantasilösa eller tråkiga:

JK Göran Lambertz. Valde att spela:
Himlen runt hörnet - Lisa Nilsson
Live Tomorrow- Laleh
Captain Nemo - Ace of base (!)
Sol, vind och vatten - Ted Gärdestad
Eternal flames - The Bangles

Anja Pärsson valde att spela följande:
Eye of the tiger - Survivor
"VM-låten"
The Best - Tina Turner
De' ä bar' å' åk' - Alpina Skidlandslaget

Michael Treschow har nog inte så mycket tid över. Han spelade:
Fröken fräken - Sven-Ingvars
Du måste finnas - Helen Sjöholm
Circle of life - Elton John
Ta av dig skorna -Povel ramel

Camilla Läckberg valde följande hits:
Tycker om när du tar på mig - Per Gessle
Over the rainbow
Every breath you take - The police
Love hurts - Nazareth
Tears in heaven - Eric Clapton
Respect - Aretha Franklin

Ska våra licenspengar användas till sådant här o.s.v

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha! Jag älskar kommentaren "ska våra licenspengar användas till detta?!"

Jag tycker annars att Camilla Läckberg pratade över förväntan bra. Nu hade jag visserligen inte särskilt höga förväntningar, men ändå. Hörde du Gustav Fridolin? Fruktansvärt!

Helen sa...

Jag hade radion på för låg volym för att höra vad Camilla Läckberg pratade om. Jag hörde bara hennes musiksmak.

Jag lyssnade inte på Fridolin heller. Jag har lite svårt för hans dialekt.

Terry sa...

Man skulle kunna anordna kassa låtar-bingo. JAg skulle vinna på Ted Gärdestads solvindochjävlavatten, för den har allvarligt talat nästan alla spelat. Och visa från utanmyra. Uh.

Nu sätter jag mitt hopp till Salem al-fakir. Jessica Gedin hade också helt ok musik.