21 augusti 2007

Sommarlåtar

Nu har jag försökt summera vilka låtar som har varit populärast i årets sommarprogram. Jag har under sommarens gång förfasat mig över sommarvärdarnas brist på musikintresse. Om man får välja vilken låt som hellst i hela världen, varför väljer man då Sol, vind och vatten? Troligen för att man är en socialt inkompetent kuf som vigt sitt liv åt att vara någon sportkändis, antikexpert, eller utrikeskorrespondent.

Den genre som framförallt sticker ut bland sommarvärdarnas musikval är svensk visa. Framförallt verkar det som om de personer som verkar i utlandet, eller som har annat ursprung än svenskt känner sig tvingade att spela hits från denna något ouppdaterade genre. Därför toppar, knappast oväntat, Evert Taube listan över mest spelade artist.

Den mest spelade låten var klassikern Öppna Landskap, en annan, inte lika väntad, låt som spelades ofta var Elton Johns Circle of life.

Många sommarvärdar försökte på ett ofta töntigt sätt illustrera sina budskap med olika låtar. Det kanske värsta exemplet var när JK Göran Lambertz avslutade sitt program med Listen to your heart med Roxette. Herregud, hur torftig och fantasilös får man vara?

Inga kommentarer: