2 december 2007

I stället för textanalys

Alla har vi kombinerat söndagsångesten med tentaångesten. Man kan ha olika strategier för att hantera ångesten. Till exempel kan man hetsäta riskakaor, bita på naglarna, dricka rödvin, kolla på God kväll, Landet runt eller UR, kolla på Facebook 25 gånger i timmen eller sortera mp3-samlingen. Ovanstående är alltså bara exempel, och har ingenting med mig att göra.

I går försökte jag göra något konstruktivt av misären och skickade två stycken klagomejl. Detförsta var inte så allvarliget, utan ett ganska trevligt mejl till DN:s kulturredaktion att deras första fråga i jultävlingen var fel. Det fanns nämligen två rätta alternativ. Idag finns det en rättelse i DN, men alternativen är fortfarande fel. Frågan handlade om Dorte Olesens fina performance(?) på Sergels torg med yxor, motorsågar och våfflor.

En annan konstig sak med jultävlingen är att man ska gissa "vilka är djuren i kulturen?" Varken Dorte Olesen eller kvinnorna med yxor och motorsågar är särskilt djurlika.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det andra klagobrevet, då?

Per-Arvid Berglund sa...

jag har tänkt lite på om det nu är city eller metro, som har en hurtig liten ruta varje dag med "inga fel inrapporterade idag!", eller med en rättelse när det är något som har gått på tok. ska man se det som en fin gest som uppmuntrar folk till eftertanke och kritiskt läsande, som engagerar folk till att göra som du, ELLER ska man se det som en självinsikt att de redan vet hur sjukt låg kvalité deras tidning håller, och att de aldrig korrläser skiten utan låter läsarna göra det åt dem?

Paulina sa...

Jag satte ut en länk till dig. Hoppas att jag fick det.

Anonym sa...

Du har ju berättat för mig vad klagobrev nummer två handlade om, MINIFRAS könsstereotypa kartong och i gårdagens Plånboken i p1 pratade just om den! Om du missade, lyssna på nätet de var ganska kritiska.